Review ‘Regular Edition’ 4 oktober 2018

Het was inderdaad ‘fasten your seatbelts’ vorige week donderdag 4 oktober tijdens de officiële kick-off van het Voetbaltheater. Na een rustige opening met een column uit het voetbalhart was het tijd voor de quiz. De 50 vragen die we verpakt hadden in een prachtig digitaal programma rolden in ijltempo over het scherm. Vooral de vraag ‘hoeveel veldspelers speelden er tijdens een WK met rugnummer 1 was er voor velen één die de wenkbrauwen deed fronzen. Deelnemers hadden het er zichtbaar moeilijk mee. Voor ons een signaal dat de vragen misschien wel iets te moeilijk waren – leermomentje.

Tijdens een korte pauze werden er een klein aantal klassieke filmpjes getoond en de balans opgemaakt. De beste acht deelnemers gingen door naar de kwartfinale.
Daar rolden een aantal grote wedstrijden uit de koker waaronder de Nederlandse klassieker tussen Ajax en Feyenoord, maar ook onder andere Liverpool tegen Internazionale, en Real Madrid tegen Manchester United. In een galerij moesten er dertig foto’s van (oud) spelers worden geraden. Dat bleek voor de deelnemers geen sinecure. Toch gingen er vier man door naar de halve finale waarin een opstelling van een beroemde finalewedstrijd de basis vormde voor de quizvragen. Pittig maar te doen vonden de meesten.

In de finale tussen Rikwouter Tiebie en Erik Deutekom trok laatstgenoemde aan het langste eind en won hiermee de eerste editie van het Schager Voetbaltheater. Een mooi historisch boek uit de huiscollectie van Copa Football nam de Zandtemer spinnend in ontvangst.

Na afloop nog een uurtje gezellig nagezeten onder het genot van een biertje en een hapje! Van onze kant iedereen super bedankt voor jullie komst en op naar meer mooie voetbalavonden. 31 oktober staat de tweede editie op de rol en ook deze wordt in Pand Raak gehouden.

Overzicht overige berichten

31 oktober – de Legends

Op 31 oktober 2018 hadden we onze tweede avond.ook nu weer en mooi gezelschap in Pand Raak. Sommigen waren er zelfs voor de tweede keer

Lees verder